Fűszernövények


Ez a témakör kimeríthetetlen! Egyelőre egy minimális összefoglaló: 

Gyömbér - Gyulladáscsökkentő és jót tesz az emésztésnek. Próbálj hozzáadni egy keveset a teádhoz, gyümölcslevedhez vagy bármilyen zöldség-ételhez.

Kömény - Segíti a normális vércukorszint megtartását és antioxidáns. Curry-ételek remek kiegészítő fűszere.

Fahéj - Szintén antioxidáns. Használd bátran egészséges édességek elkészítéséhez.

Kurkuma - Gyulladáscsökkentő, erős antioxidáns és rák ellen használható fűszer. Jól passzol curry és rizsételekhez.

Rozmaring - Pizzákhoz és paradicsom alapú ételekhez nagyon jó. Szintén antioxidáns.

Kakukkfű - Természetes baktériumölő, flavonoidokban gazdag. Segíti az emésztést, bármilyen vega étellel harmonizál.

Cayenne bors - Erősíti az immunrendszert, segíti a vérkeringést. Gyulladáscsökkentő, antioxidáns, fertőtlenítő, vízhajtó, fájdalomcsillapító és köptető csodaszer, amely a levesekből és rizsételekből hozza ki a legtöbbet.

Fokhagyma - Legismertebb tulajdonsága, hogy csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet. Hígítja a vért és támogatja az immunrendszert. Természetes antibakteriális és gombaölő hatású. Szinte bármilyen ételhez adhatod.

A zöld tea - Az Egyesült Államokban végzett vizsgálatok szerint a zöldtea patkány kísérletben gátolta a nagyon korai rákmegelőző állapot előrehaladását. A zöldteában levő antioxidánsok neutralizálják a szabad gyököket, amelyek a test sejtjeit károsítják és betegséghez vezetnek. A zöld tea rákmegelőző hatása a benne levő antioxidánsoknak köszönhetően szignifikánsan hatásosabb, mint ami a gyümölcsöké és zöldségeké.